Nieuws > Algemeen > Ouderavond

Ouderavond

Tijdens de ouderavond van dinsdag 16 januari kwamen verschillende onderwerpen aan de orde.

De OR en de MR hebben zich allebei voorgesteld en vertelden wat zij graag voor de Schovenhorst, willen en kunnen betekenen.

We hebben met elkaar gesproken over de kindgesprekken waarmee we deze rapportperiode mee zijn begonnen. Wij werken toe naar een driehoekgesprek waarbij de ouder, leerkracht en kind(de driehoek) samen bespreken over hoe het met kind gaat, wat het goed kan, waar het aan wil werken en wat het kind van de ouders en de leerkracht nodig heeft om te kunnen groeien.

We hebben gesproken over het naar voren halen van het voorlopig adviesgesprek van de leerlingen van groep 8. De ouders van groep 7 krijgen tijdens het eerste rapportgesprek, dus vanavond en morgen, het voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs te horen. Juf Mehdi heeft dit doorgesproken met Meester Richard, Juf Barbera en onze IB–er Ingrid Nuijt. Het is een voorlopig advies, maar we willen het heel graag meegeven zodat de ouders eerder een beeld krijgen van het mogelijk uitstroom advies van hun kind in groep 8.

We hebben met elkaar gesproken over de communicatiemiddelen die wij nu op de Schovenhorst gebruiken zoals Parnassys, Parro en de website. Waarbij het gebruik van Parro op dit moment als positief en effectief wordt ervaren. Half maart gaat onze nieuwe website in de lucht.

Na de pauze hebben we, onder leiding van juf Elke, een presentatie gekregen over de Kanjertraining en een aantal werkvormen met elkaar doorgenomen.